Ontwikkeling

Eikenhout onderhouden voor een tijdloze uitstraling

Eikenhouten bijgebouwen zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom: ze stralen ambacht, traditie en luxe uit. Maar hoe moet je een eikenhouten bijgebouw nu het beste onderhouden? Wij geven je graag advies.

Goed nieuws: hoe ouder jouw eikenhouten bijgebouw wordt, hoe mooier hij wordt. De kleur verandert van licht naar grijs en dit geeft het een prachtige rustieke uitstraling. Een groot voordeel is dat je het vrijwel niet hoeft te behandelen. Eikenhout is namelijk hardhout en daarom van nature duurzaam. Wil je het hout toch beschermen tegen vocht, dan kun je één keer per jaar een olielaagje aanbrengen.

Looizuur is ook iets waar je rekening mee moet houden. Eikenbomen worden tot planken verzaagd voordat ze uitgedroogd zijn, waardoor er nog looizuur in het hout aanwezig is. Dit kan bruin-grijze strepen op het hout veroorzaken. Geen zorgen, dit verdwijnt vanzelf na een tijdje (ongeveer drie maanden).

Kortom: onderhoud plegen is niet echt nodig. Maar als je toch graag iets extra's wil doen, kun je een olie toepassen. Wil je graag meer comfort rondom jouw huis ervaren met een eikenhouten bijgebouw, zoals een poolhouse, carport of luxe tuinhuis? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze reeds gerealiseerde projecten. Wij helpen je graag verder.